Låt oss vara en del av ditt nya byggprojekt

Carlséns Bygghantverk utför byggarbeten med största fokus på byggnadsvård och äldre fastigheter med historiska och kulturella värden. Vi är extra duktiga på timring, där vi bland annat utför syllbyten och nytimring. Men vi erbjuder även en rad andra tjänster inom traditionellt byggnadssnickeri, som renovering och nykonstruktion av stolpverk och ramverk, tak- och fasadarbeten, samt upprustning av dörrar och fönster. Naturligtvis lyssnar vi på dina önskemål och är flexibla i våra lösningar.

Är du osäker på vad just ditt hus behöver, hör av dig med din fråga till oss!

Fem råd till dig som vill komma igång 

1. Vänta inte för länge

Vissa byggprojekt grundar sig i ren estetik, andra om akuta skador. Prioritera rätt! Låt till exempel inte fuktskadan göra mer åverkan på ditt hus än nödvändigt.

2. Kontakta rätt byggfirma

Prioritera alltid hantverkare med gedigen kompetens om gamla hus. Det händer att moderna snickare tar sig an äldre byggnader med hjälp av modern byggteknik, vilket kan ge förödande konsekvenser som kan vara dyra och komplicerade att återställa.

3. Räkna med att hitta mer än        du först ser

Det är inte ovanligt att det finns fler skador på huset än man först tror. Öppna upp och ta en ordentlig titt innan du påbörjar renoveringsarbetet, för att slippa otrevliga överraskningar i ett senare skede.

4. Kompromissa inte med kvaliteten 

Genom att välja ett virke av hög kvalitet ser du till att ditt hus står pall för naturens alla element under ytterligare hundra år. Prioritera ett kådrikt och tätvuxet virke, liksom andra miljövänliga och naturliga material för bästa resultat! 

5. Planera din budget med omsorg

Det är inte alltid helt enkelt att förutspå hur omfattande ett projekt kommer att bli, särskilt inte om det finns dolda skador. Se därför alltid till att du har goda marginaler för säkerhets skull. Glöm inte att investeringen lönar sig i längden, eftersom en renovering ökar värdet på huset!

Blottlägg alltid de delar där du misstänker att det kan finnas en skada. Att få en bekräftelse på att allt ser bra ut där bakom är guld värd och gör att du kan sova gott om natten.
— John Carlsén